Automobilist rijdt 372 km/u met één hand aan het stuur

Nu de wegen leeg zijn, denken sensatiezoekers steeds vaker dat ze gebruik moeten maken van de lege wegen. Een daarvan is deze Ferrari-rijder die op Instagram een filmpje plaatste waarin hij met 372 kilometer per uur door Duitsland scheurt.
Erik Kouwenhoven 20-04-20, 20:00 Laatste update: 20:34

5

De man houdt één hand aan het stuur omdat hij de andere nodig heeft om te filmen. We weten niet zeker of dat in Duitsland illegaal is of niet, maar veilig is het allerminst. Met een klapband ben je bij deze snelheden sowieso slecht af, maar als je met één hand moet corrigeren, hang je meteen in de vangrail. De video begint met onboard-beelden van een LaFerrari die al meteen erg hard rijdt, terwijl we de twaalfcilinder motor op de achtergrond horen huilen. Binnen de kortste keren rijdt de auto 300 per uur.

In deze sportwagens had je de afgelopen 10 jaar moeten investeren
Lees meer
Veilige kant
Boven de 320 gaat de acceleratie trager wanneer de auto overschakelt naar de zevende versnelling. Uiteindelijk tikt de auto 372 per uur aan voordat de video eindigt. Dat is opmerkelijk, omdat de officiële topsnelheid ‘slechts’ 350 kilometer per uur bedraagt. De reden is dat fabrikanten van supersportwagens liever aan de veilige kant gaan zitten van de prestaties van hun auto’s. Dat voorkomt dat boze klanten zich bij de fabriekspoorten in Italië melden wanneer hun auto door bijvoorbeeld tegenwind net niet de opgegeven topsnelheid haalt.

963 pk
De LaFerrari uit 2013 was een van de eerste hypercars die een hybride systeem gebruikte om het vermogen te verhogen. De 6,3 liter V-12 levert 800 pk en in combinatie met de geëlektrificeerde aandrijflijn bedraagt het totale systeemvermogen maar liefst 963 paardenkrachten. De auto accelereert van 0 naar 100 in minder dan drie seconden. De Ferrari LaFerrari kostte destijds 1.287.600 euro, maar in de tussentijd is de prijs voor een exemplaar gestegen naar zo’n vijf miljoen euro. Er zijn er in totaal 500 van gemaakt.