Bedreigingen na bekendmaken nieuws azc Rhenen

mos

  • Het DELM-terrein.

    Het DELM-terrein.
RHENEN – Direct na de bekendmaking van gesprekken over de vestiging van een noodopvang voor asielzoekers op het DELM- complex op Remmerden bij Rhenen, is een ondernemer bedreigd. De ondernemer, projectontwikkelaar Jan Scheffer, is niet betrokken bij het project en is flink geschrokken van de reacties die het nieuws over de mogelijk vestiging van een azc in Rhenen heeft opgeracht

Scheffer heeft niets met de kwestie van doen, maar omdat hij in het verleden als ontwikkelaar het terrein kocht en doorverkocht, is hij telefonisch bedreigd en lijfelijk belaagd. “Iemand kwam hier binnen en vertelde mij met wijzende vinger dat hij mij er verantwoordelijk voor houdt als er iets fout gaat in de noodopvang.”

Kinderen
Ook op de school van de kinderen van Scheffer zouden er bedreigingen geuit zijn. “En dat terwijl ik er niet eens voor ben.” Scheffer heeft nog geen aangifte gedaan, maar overweegt dat wel.

Negatieve reacties
Op de Facebookpagina van de gemeente Rhenen zijn er naast een enkele steunbetuiging, direct verschillende negatieve reacties te lezen op de plannen. De vereniging Dorpsbelang Elst denkt echter dat het aantal van maximaal 200 asielzoekers niet voor veel bezwaren zal leiden vanuit het dorp. Elst is de dichtstbijzijnde dorpskern vanaf het DELM-complex.