Cel in, cel uit. En nu zijn ze hem kwijt

media_xll_8425635

De gevaarlijke roofmoordenaar Patrick Hoedt (59) uit Ieper is spoorloos. De man staat geseind nadat hij in juni vorig jaar in onduidelijke omstandigheden vrijkwam uit de gevangenis. Hij zou zich intussen schuldig hebben gemaakt aan zedenfeiten met minderjarigen.

“Een crimineel die buitengewoon gevaarlijk wordt als hij te veel alcohol heeft gedronken.” Zo omschrijven kennissen Patrick Hoedt. Toch is de veroordeelde roofmoordenaar momenteel op vrije voeten. Erger nog: het gerecht weet niet waar hij uithangt. Volgens bepaalde bronnen omdat hij zich na een dag penitentiair verlof niet meer aanmeldde bij de cipiers. De man staat nu nationaal geseind.

Voorlopig wordt de roofmoordenaar niet actief opgespoord door politieploegen, maar als agenten hem tegenhouden bij een politie- of identiteitscontrole, dan wordt hij opgepakt. Volgens het parket van Ieper werd hij in juni van vorig jaar echter in vrijheid gesteld en is het niet zo dat hij geseind staat omdat hij niet terugkeerde uit verlof. Waarom hij dan wél gezocht wordt, wilde de woordvoerder gisteren niet kwijt in het belang van het onderzoek.