Lil Kleine en Ronnie Flex vertalen Drank & Drugs naar het Duits

 

Lil’ Kleine en Ronnie Flex hebben het nummer Stoff und Schnaps geproduceerd. Het rappende duo gaat Duitsland proberen te veroveren met een vertaalde versie van hun hit Drank & Drugs.

In het Duits rappen ging de twee echter niet zo makkelijk af. Ronnie Flex spreekt geen woord Duits, zo vertelt hij vrijdag in het Qmusic-radioprogramma van Niek van der Bruggen. Het nummer is inmiddels te beluisteren via Spotify.

”Ik heb het van een blaadje gelezen, want ik kan helemaal geen Duits”, biecht hij op. ”We hebben er echt ons best voor gedaan. We hebben er wel echt hard voor gewerkt om het zo tof te maken.”

Lil’ Kleine en Ronnie moesten twee keer naar Duitsland om er iets van te maken. De tweede keer was er echter een professionele producer bij betrokken en kwam het allemaal goed. ”Ze waren er zelf ook echt over te spreken, die Duitsers. Ze zeiden: ‘Je hoort wel dat jullie niet uit Duitsland komen, maar het klinkt wel aangenaam.”’

 

Andere talen

Mocht Stoff und Schnaps een hit worden bij de oosterburen dan heeft Ronnie nog geen plannen om het nummer ook in andere talen op te nemen. ”Als dit een hit wordt in Duitsland, dan weet ik het allemaal ook niet meer hoor”, besluit de rapper.