Man steelt peperdureviool en brengt hem weer terug

violl

Foto: Colourbox

Een 35-jarige man in de Duitse stad München kreeg toch een beetje last van een schuldgevoel toen hij erachter kwam dat de viool die hij eerder dit jaar had gestolen, uitzonderlijk veel geld waard was. De dief besloot daarom het muziekinstrument terug te brengen naar het politiebureau, dit meldt Het Laatste Nieuws.

L

In april liet een muzikante haar kostbare Landolffi-viool in de trein liggen. De man zag het instrument en in plaats van het eerlijk terug te brengen, besloot hij de viool mee naar huis te nemen. Het gehele voorval werd door bewakingscamera’s vastgelegd en zijn foto’s werden in de Duitse media verspreid. Een vriend van de dief stelde hem op de hoogte van de foto’s.

De man vertelde dat hij absoluut niet op de hoogte was van het waardevolle instrument. Zodra hij dit wist heeft hij de viool terug gebracht naar de politie. Toch riskeert hij nog steeds om vervolgd te worden voor diefstal.

De eigenares van de bijzondere viool zal nog even moeten wachten voordat zij weer verder kan spelen, want de viool wordt momenteel nog op het bureau gehouden voor onderzoek.