Verdachte zaak-oma Toni hoort strafeis

oma-toni-amsterdam-96jarige-_0_0

Bijna een jaar geleden werd de 96-jarige oma Toni zonder enige aanleiding neergestoken in de Amsterdamse Pijp. Vandaag hoort verdachte Vino H. de strafeis van het Openbaar Ministerie.

Vino H. zou de bejaarde vrouw op 19 maart hebben aangevallen toen zij achter haar rollator liep in de Govert Flinckstraat. De vrouw, die de bijnaam oma Toni had, werd meerdere keren in haar buik gestoken. Ook werd ze geslagen. De vrouw wist op eigen kracht naar huis te komen en belde de politie. Ze belandde op de intensive care. Op 11 april overleed ze in het ziekenhuis.

Moord
Het gaat om moord, zegt het OM. Volgens de officier van justitie blijkt uit een voorlopig sectierapport dat haar verwondingen en daaropvolgende operaties uiteindelijk hebben geleid tot haar dood.

H. heeft meerdere malen bekend dat hij de bejaarde vrouw heeft gedood. Ook zijn op zijn mes bloedsporen gevonden van het slachtoffer. Over zijn motief zei H. eerder tegen de politie dat hij op zoek was naar een zwak iemand ‘om wraak te nemen op zijn vader’.

Verslaggever Geert Gordijn is aanwezig in de rechtbank. Volg de zaak