Vianer coffeeshop De Jonkheer blijft dicht

blow

Coffeeshop De Jonkheer in Vianen blijft dicht. Volgens de bestuursrechter in Utrecht heeft burgemeester Groeneweg eind oktober vorig jaar terecht besloten dat het pand aan de Jonkheer Hoeufftlaan voor vier maanden en de coffeeshop zelf voorgoed gesloten moet blijven.

Omdat de termijn van vier maanden vrijwel verstreken is, mag het pand binnenkort weer gebruikt worden, maar niet voor de verkoop van wiet en aanverwante producten.

De gedoogvergunning van De Jonkheer was gebonden aan de personen van de twee uitbaters. Daarin heeft Groeneweg het vertrouwen verloren sinds de politie bij een inval aanmerkelijk meer dan de gedoogde handelsvoorraad van 500 gram aantrof. Ook werd bij de ondernemers thuis volgens de politie nog eens 48 kilo wiet, twee vuurwapens en veel contant geld gevonden.

Niet in verhouding
Voor bestuursrechter Pavicevic betoogde hun raadsman dat de sluiting niet in verhouding staat tot hun staat van dienst. De Jonkheer zou de afgelopen twintig jaar nooit voor problemen hebben gezorgd. Juist daarom gedoogde de gemeente de zaak, hoewel de gemeenteraad eigenlijk helemaal geen verkooppunt voor softdrugs binnen de gemeentegrens wil hebben.

De uitbaters van De Jonkheer zeggen dat sinds de sluiting van hun zaak de straathandel in Vianen hand over hand is toegenomen. bron ad