Zoon (23) verstopt tientallen kilo’s mortierbommen voor vader in slaapkamer

De politie heeft vrijdagmiddag in een woning in Mierlo voor ruim vijftig kilo aan ‘zeer zwaar’ illegaal vuurwerk gevonden. Drie dozen zaten vol met mortierbommen, volgens de politie het zwaarste soort vuurwerk dat er is. ,,Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als het spul tot ontploffing komt. Je zou er maar naast wonen!”

 

De politie doorzocht de slaapkamer van de 23-jarige zoon des huizes naar aanleiding van een tip. De agenten vonden het vuurwerk in drie dozen. Mortierbommen, bleek al snel. ,,Illegaal en levensgevaarlijk vuurwerk van het zwaarste soort, dat heel veel ellende teweeg kan brengen”, aldus de politie.

‘Heel erg gevaarlijk’

Het vuurwerk was zo gevaarlijk dat het door een speciaal transportbedrijf afgevoerd moest worden. De vader van de verdachte vertelde tegen de politie dat hij niet wist dat zijn zoon zijn slaapkamer als vuurwerkopslag gebruikte. De zoon was op het moment van de doorzoeking niet aanwezig, hij wordt later op het politiebureau verhoord.

Volgens de politie was de vuurwerkopslag van de zoon ‘heel erg gevaarlijk’ voor andere buurtbewoners. ,,Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als het spul tot ontploffing komt. Meld het daarom voor uw eigen veiligheid als u een vermoeden heeft dat er in uw omgeving illegaal vuurwerk wordt opgeslagen of verhandeld.”