alie B schaft extra kosten internet buitenland af

b

T-Mobile schaft extra kosten internet buitenland af

4 april 2016 om 10:14 door Cerise van Vliet
T-Mobile schaft extra kosten internet buitenland af

Bron: ANP

Hoe vaak ben jij teruggekomen van vakantie met een vette rekening van jouw internetprovider? Dan heb je geluk als je klant bent bij T-Mobile, want dan is dit verleden tijd. De provider schaft namelijk als eerste grote speler in het veld de kosten voor internetten in het buitenland af.

Dat betekent dus dat je vanaf vandaag ook in het buitenland gewoon je normale bundel gebruikt. Dit is echter niet onbeperkt, je kan tot 250 MB gebruiken om je moeder te appen, een foto op Facebook te plaatsen of een tweet te versturen. Dat gaat allemaal kosteloos, als die 250 MB op is krijg je een sms waarin wordt gevraagd of je een vakantiebundel wil aanschaffen.

 

De nieuwe regeling geldt voor zowel bestaande als nieuwe klanten, maar nog niet voor de gebruikers met een zakelijk abonnement, die mogen later dit jaar van de nieuwe regel gebruik maken. Waarom T-Mobile deze stap zet vertelt Tisha van Lammeren, directeur Consumentenmarkt aan het AD.

BANG VOOR KOSTEN’

Mensen zouden vlak over de grens meteen hun mobiele data uitzetten, om hoge kosten te voorkomen: ,,Mensen zijn bang voor hoge kosten. Dat wij als telecomaanbieders onze klanten zo beperken is eigenlijk van de zotte. Het wordt hoog tijd om daarmee te stoppen.”

Voor de klanten is dit inderdaad een enorme vooruitgang, zij betalen nu nog vijf euro voor een bundeltje van 100 MB internet in het buitenland. Die bundel is dan ook nog maar eens drie dagen geldig.

WAT KAN JE ERMEE

En met 250 MB kan je nog aardig wat volgens T-Mobile. Met slechts 1 MB kun je al ongeveer 200 berichtjes sturen of ontvangen op Whatsapp, tien foto’s versturen binnen de chatapp en nog tien berichten plaatsen op Facebook.

Uiteraard doet T-Mobile dit niet alleen omdat ze de klanten zo lief vinden, ze zijn verwikkeld in een heftige concurrentiestrijd met KPN, Vodafone en Tele2. Zij winnen terrein op hun eigen manier, T-Mobile probeert het zo.