Antwerpse Agenten stelen identiteit burgers voor gokspelen

Dertig Antwerpse agenten hebben de identiteit gestolen van burgers om online te kunnen gokken. De zaak kwam aan het licht toen uit bankgegevens van een geschorste agent bleek dat hij geregeld betalingen deed aan online casino’s.

 

We nemen dit uiteraard zeer ernstig

Sven Lommaert, politiewoordvoerder

Ook bezocht de man gokwebsites vanaf het computernetwerk van de Antwerpse politie en haalde hij burgerservicenummers uit het systeem om zich te registreren.

Voor politiemensen is het verboden om deel te nemen aan kansspelen of weddenschappen, maar zo’n dertigtal politiemensen was onder werktijd actief geweest op gokwebsites. Dit blijkt uit een analyse van de korpsleiding nadat de Kansspelencommissie was verwittigd.

Ernstig

De commissie ontdekte dat op het politienetwerk tientallen accounts op gokwebsites waren aangemaakt. De Antwerpse politie bevestigt dat enkele ‘tientallen agenten’ vanaf het politienetwerk online gokwebsites bezochten. ,,We nemen dit uiteraard zeer ernstig”, zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert.

De Kansspelcommissie probeert verder uit te dokteren of de fout bij de gokwebsites ligt. ,,Ofwel hebben betrokkenen identiteitsfraude gepleegd door zich onder een andere naam te registreren en maakten zij daarbij gebruik van identiteitsgegevens van iemand anders”, zegt woordvoerster Marjolein De Paepe.