Berlusconi (83) dumpt 34-jarige vriendin voor nóg jongere vlam

De voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi (83), bekend om zijn seksuele escapades tijdens de beruchte bunga bunga-feestjes, heeft na twaalf jaar afscheid genomen van zijn partner Francesca Pascale (34). Dat meldt Berlusconi’s partij Forza Italia in een verklaring. De oud-premier zou nu een 30-jarig parlementslid van zijn partij daten.

Het gaat om Marta Farcina, een model dat voor Forza in de Kamer zit. De al tweemaal gescheiden Berlusconi zou zijn bezweken voor haar charmes. Zijn ex-vriendin en hij ‘blijven vrienden’ volgens de verklaring die werd verspreid in een voor Italië zeer tumultueuze periode. Het land worstelt met een epidemie van het coronavirus die al 107 mensenlevens eistde

Francesca Pascale, die ooit in een interview verklapte Berlusconi elke dag te vragen met haar te trouwen, lijkt verrast en deelde haar ‘verbazing’ met de krant La Repubblica. ,,Hij zal me altijd dierbaar blijven. Ik wens hem alle geluk van de wereld en hoop dat hij iemand zal vinden die voor hem zal zorgen zoals ik heb gedaan”, reageerde de jonge vrouw. Berlusconi merkte haar ooit op toen ze een fanclub voor hem oprichtte.

Francesca Pascale woont in een villa die haar ex-geliefde voor haar heeft gekocht, niet ver van diens luxe Arcore-villa in de buurt van Milaan.

Nieuwe vlam

De identiteit van de nieuwe vlam van Berlusconi werd bekend via de publicatie van enkele paparazzi-foto’s. Daarop waren de oud-premier en Marta Farcina te zien bij het verlaten van een hotel in Zwitserland, vergezeld door de honden van Berlusconi en Francesca Pascale. Die laatste reageert laconiek. ,,Ik vind het leuk om te zien dat een parlementslid mijn hond uitlaat. Het stoort me niet.”

De geruchten over de nieuwe relatie van Berlusconi deden al enkele maanden de ronde. Toen het magazine Novella 2000 Pascale in januari confronteerde met berichten over haar partner en het 53 jaar jongere Kamerlid van zijn partij reageerde ze met: ,,Ze slaapt alleen bij hem om onmiddellijk beschikbaar te zijn voor zakelijke bijeenkomsten.’