Big Brother-finaliste opgepakt voor reeks plofkraken in België

Wethouder en oud-deelneemster aan realityprogramma Big Brother Anick Berghmans (38) uit het Belgische Lommel is gisterochtend bij haar woning opgepakt. De politie zou achter het huis van de vrouw, verborgen onder een zeil, een Audi met Nederlandse nummerplaat gevonden hebben. Die wagen zou gebruikt zijn bij minstens een van de plofkraken die onlangs in België gepleegd werden.

Ook een vriend van Berghmans zou ondertussen opgepakt zijn. Hoe de politie Berghmans op het spoor is gekomen en wat haar uitleg is voor de verdachte auto die achter haar huis stond, is nog onduidelijk. De ­onderzoeksrechter moet vanochtend beslissen of ze wordt aangehouden.

Anick Berghmans is sinds 2015 wethouder voor de Socialistische Partij Anders, een Vlaamse sociaaldemocratische politieke partij. Ze verwierf de voorbije jaren enige nationale bekendheid bij onze zuiderburen als deelnemer aan het realityprogramma Big Brother en als zangeres bij de Ketnet-band.

In korte tijd vonden op verschillende plekken in Vlaanderen plofkraken plaats. De plofkraak in Lommel was al de zesde plofkraak op rij: