Drugskartel achter familiemoord’

77

OHIO – Vijf dagen na de schokkende familiemoord op het platteland van de Amerikaanse staat Ohio heeft de politie nog altijd geen verdachte op het oog. Onderzoekers vermoeden dat de moorden drugsgerelateerd zijn. Op het erf van de familie werden 200 wietplanten aangetroffen. In Amerikaanse media wordt geschreven dat rechercheurs er rekening mee houden dat een Mexicaans drugskartel verantwoordelijk is voor de zorgvuldig geplande moorden.


De acht slachtoffers van de familiemoord op het platteland van Ohio.

De acht slachtoffers van de familiemoord op het platteland van Ohio.
Foto: screendump CBS

Acht familieleden werd een kleine week geledenuitgemoord op hun landgoed in het gehucht Peebles. Ze werden in hun slaap overvallen, maar bij een aantal slachtoffers zijn toch sporen aangetroffen die wijzen op verzet. Volgens rechercheurs is er geen twijfel over mogelijk dat de hennepteelt bedoeld was voor de handen en niet voor eigen gebruik. De straatwaarde van de wiet zou rond de half miljoen dollar liggen.

De vader van één van de slachtoffers, de 37-jarige Dana Rhoden, denkt dat de moordenaar(s) de familie kenden. „Wie het ook gedaan heeft, ze kennen de familie. Op het erf lopen twee honden die je opvreten. Meer ga ik niet zeggen”, aldus Leonard Manley. Volgens de sheriff kunnen de moorden niet zijn uitgevoerd door één persoon.