Engelse politie pakt bijzondere wegmisbruikers op

Engelse politie pakt bijzondere wegmisbruikers op

Illustratieve afbeelding van controle op de snelweg. Bron: Colourbox

Als je al een tijdje je rijbewijs hebt, gaat autorijden soms vervelen en krijg je wellicht de behoefte het rijden te combineren met spannendere dingen. Maar mocht je die behoefte hebben, zorg er dan wel voor dat je spannende avontuurtjes veilig blijven.

Dat kan een vijftiger die vanaf Southampton over de snelweg de M40 reed beamen. De beste man werd namelijk door de politie aan de kant gezet, omdat hij met zijn jongeheer aan het spelen was tijdens het autorijden.

GROTERE ACTIE

Helaas voor de man had hij de politie ook niet kunnen zien aankomen, want zij waren namelijk bezig met een ‘geheime’ operatie. Ze patrouilleerden vijf dagen lang in normale, onopvallende auto’s op de Engelse snelwegen om onoplettende weggebruikers op hun gedrag te wijzen.

 

Een woordvoerder van de Thames Valley Police bevestigde tegenover Metro UK dat de vijftiger een boete heeft gehad. Hij gaf toe dat hij ‘een onfatsoenlijke daad’ had uitgevoerd. De man was echter niet de enige die door de politie op de bon werd geslingerd.

SPANNEND VERHAAL

Naast 147 bestuurders die hun mobiele telefoon gebruikten achter het stuur, vonden ze ook nog een man die een boek zat te lezen. We weten dat sommige boeken spannend en meeslepend zijn, maar achter het stuur moet je je ogen toch echt op de weg houden.

In totaal ontvingen 187 automobilisten een boete door deze actie van de politie tussen 6 en 10 juni. Politiesergeant Paul Diamond vindt het gedrag maar gek: „De meeste overtreders zijn geen verschrikkelijke criminelen, het zijn vaak aardige en degelijke mensen maar ze overzien de consequenties van hun acties gewoon niet. Niet alleen die voor de slachtoffers, maar ook die voor hunzelf. Het ironische is dat de meeste mensen die we aanhouden het met ons eens zijn: dus waarom doen ze het dan?”