Haai sterft door fotosessie met toeristen

Een haai is overleden nadat hij in de Dominicaanse Republiek door een groep toeristen en badmeesters (!) uit het water werd getrokken om op de foto te gaan. Dat schrijft The Dodo. In een shockerende video die strandgangers maakten, is te zien hoe zeven mannen de haai benaderen en mee naar de kust sleuren.

 

Niet alleen sleurden de mannen de blauwe haai uit het water, maar zij plaatsten ook een reddingsboei in zijn bek zodat het beest hen niet kon bijten. Het incident vond plaats vlakbij het Hard Rock Hotel & Casino in Punta Cana. Volgens The Dodo waren er ook een aantal hotelmedewerkers bij betrokken.

Wanneer de mannen de kust bereiken probeert de haai te ontsnappen, maar het mag niet baten. Het dier bleek vast te zitten in het touw van een reddingsboei. Eenmaal op het strand gebruiken toeristen en badmeesters het stervende dier als steun en nemen zij foto’s met hem. Met een dodelijke afloop.

PASSENDE MAATREGELEN

Op Twitter reageert het Hard Rock Hotel op de actie van hun medewerkers. „Hard Rock wil dit gedrag niet goed praten en neemt de situatie serieus. Betrokken medewerkers zullen worden geconfronteerd met passende maatregelen.