Hier hield Abdeslam zich vier maanden schuil

 

Hier hield Abdeslam zich vier maanden schuil

Terrorist Salah Abdeslam wist ruim vier maanden uit de handen van de politie te blijven. Zo’n anderhalve week geleden werd de terreurverdachte gearresteerd in een pand in de Vierwindenstraat in de Brusselse wijk Molenbeek. Inmiddels zijn er beelden opgedoken van het huis.

De Vlaamse omroep VTM zond zaterdagavond beelden uit waarop te zien is dat het huis een enorme bende is. Er zijn veel pizzadozen te zien, iets wat al eerder ter sprake kwam. Op het adres zouden namelijk opvallend veel pizza’s werden bezorgd terwijl er maar één bewoonster stond ingeschreven. Het pand werd al weken in de gaten gehouden door de politie. Wie de beelden heeft gemaakt, is niet duidelijk.

ADdeslam was sinds de aanslagen op 13 november in Parijs de meest gezochte terrorist van Europa. De 26-jarige verdachte was de enige die de aanslagen overleefde. Men was bang dat hij naar Syrië was gevlucht, maar hij bleek uiteindelijk al die tijd op een steenworp afstand van zijn ouderlijk huis in Molenbeek te hebben gezeten.