Jon Bon Jovi opent twee restaurants – waar mensen zonder geld gratis kunnen eten

Zanger Jon Bon Jovi was een van de meest invloedrijke muzikanten van de jaren 80. Vrijwel iedereen kent hem of hield van zijn muziek.

Een van zijn bekendste nummers is “It’s my life“, gaat er al een belletje rinkelen?

Wat veel mensen echter niet weten is dat hij ook een geweldige activist en promotor is van een zeer inspirerend sociaal project onder de naam “Soul Kitchen”.

 

Soul Kitchen is een onderneming die werd opgericht door de JBJ-Stichting, de initialen van Jon Bon Jovi dus.

Gratis eten

Dit is een restaurant dat een menu aanbiedt van lekkere gerechten die helemaal gratis zijn. Het idee is dat mensen met meer middelen 20 dollar betalen zodat mensen met geen middelen kunnen eten wat ze willen.

Die mensen kunnen vervolgens als vrijwilliger werken in het restaurant of in de zones waar bijvoorbeeld groenten gekweekt worden.

Volgens de website van Soul Kitchen werd maar liefst 51% van de maaltijden gefinancierd door donaties, terwijl de rest door vrijwilligerswerk werd opgebracht.

Bon Jovi opende zijn eerste restaurant van Soul Kitchen in de buurt Red Bank, in zijn geboortestad New Jersey. Restaurant nummer twee bevindt zich nabij de rivier Toms, een gebied dat hevig door orkaan Sandy werd getroffen.

Los van het feit dat dit een solidariteitsproject is, biedt het restaurant desondanks heerlijke maaltijden aan bestaande uit kwaliteitsproducten. Je krijgt een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, allemaal klaargemaakt met organische producten.

Ook is er een vegetarische en veganistische versie.

Zo worden vaak salades klaargemaakt met munt, druiven, fetakaas en amandelen gefileerd met sinaasappelvinaigrette. Of wat dacht je van varkensvlees met chutney op aardappelpuree?

Naar schatting werden al meer dan 104.000 gerechten geserveerd in de Soul Kitchen van Bon Jovi.

Wat een geweldig initiatief! Hopelijk inspireert dit andere mensen om iets gelijkaardigs te ondernemen voor de mensen die het niet zo breed hebben. Deel dit alvast met wie je dierbaar is!