Londen maakt vuist tegen overlast dure sportwagens

aad 010

Londen maakt vuist tegen overlast dure sportwagens

Bewoners van de duurste wijken in Londen hebben het helemaal gehad met de overlast van de vele Lamborghini’s en Ferrari’s in hun straten. De politie van de Britse hoofdstad gaat dan ook hard optreden tegen de peperdure sportauto’s.

Bewoners van de chique buurten Chelsea en Kensington klagen al langer steen en been over de talrijke door de wijken scheurende luxe auto’s; veelal erg snelle sportwagens met luidruchtige motoren en piepende banden. Sinds vrijdag let de politie dan ook extra op de dure bolides en grijpt bij overlast door motorlawaai of door roekeloos rijgedrag onverbiddelijk in, meldde zaterdag de krant The Guardiand

BOETES

De vaak vermogende automobilist moet meteen de wijk verlaten of riskeert in beslagname van zijn auto en arrestatie. De politie gaat ook ferm optreden tegen de talrijke ‘car spotters’. Deze schare mensen bezit niet zelf een sportwagen, maar komt er foto’s van maken in bij voorkeur Chelsea en Kensington. Er komen elke zomer zo veel ‘car spotters’ die soms midden op de weg foto’s staan te maken, dat de buurt er wanhopig van wordt.

 

In de eerste nacht van de actie zijn zaterdag dertien bevelen tot vertrek en zeven boetes uitgedeeld, aldus de polite.