Nederlanders vast in hotel op Tenerife na besmetting Italiaan coronavirus

Twee Nederlandse reizigers van Corendon zitten momenteel vast in een hotel op het Canarische eiland Tenerife. Een Italiaanse reiziger die in het H10 Costa Adeje Palace hotel verbleef, heeft het coronavirus opgelopen.

Zo’n duizend vakantiegangers die in het hotel verblijven, onder wie de twee Nederlanders, mogen het hotel niet verlaten en worden getest op het virus. TUI zoekt uit hoeveel Nederlandse reizigers die bij de reisorganisatie geboekt hebben in het hotel zitten.

Italiaan of Tenerife

Een van de gevallen is een 69-jarige Italiaan op het eiland Tenerife. De man is afkomstig uit de Noord-Italiaanse regio Lombardije waar inmiddels van een uitbraak sprake is. Eerder was op het Canarische eiland La Gomera het virus geconstateerd bij een Duitse man.

De tests worden uitgevoerd op zo’n duizend toeristen in een hotel in Adeje in het zuiden van Tenerife, aldus Spaanse media. Het hotel is gedurende de test op slot.

Niet naar buiten

Onder de toeristen zijn in elk geval 110 Belgen die reizen met touroperator TUI. Ze mogen net als de andere toeristen niet naar buiten. TUI zegt “al het mogelijke te doen om hen zo snel mogelijk van de situatie op de hoogte te stellen en een alternatieve oplossing te bieden”.

Ben jij of ken jij iemand die in het H10 Costa Adeje Palace Hotel zit op Tenerife? Wij komen graag met je in contact. Bel 020-8007777 of mail naar [email protected]

ANP/Foto: Giggel via Creative Commons