Opnieuw ex-deelnemer The Voice doodgeschoten

De neergeschoten zanger Alejandro 'Jano' Fuentes.

De neergeschoten zanger Alejandro ‘Jano’ Fuentes. © kos

Minder dan een week na de moord op Voice-zangeres Christina Grimmie is er opnieuw een ex-deelnemer aan The Voice neergeschoten. Na een verjaardagsfeestje met vrienden in Chicago werd Alejandro ‘Jano’ Fuentes, die in 2011 meedeed aan de Mexicaanse versie van de talentenshow, driemaal in het hoofd geschoten. Hij overleed zaterdag in het ziekenhuis.

De 45-jarige zanger werd donderdag vlakbij zijn zangschool Tras Bambalinas in het zuidwesten van Chicago neergeschoten. Hij wilde daar net wegrijden nadat hij zijn verjaardag had gevierd. 

Een man die plots opdook eiste dat Fuentes uit de auto stapte. Toen de zanger daaraan geen gehoor gaf, werd hij neergeschoten, zo meldt de Chigaco Tribune. Hij werd naar het Mount Sinai-ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen overleed. 

De politie is nog op zoek naar de dader en tast voorlopig in het duister over een motief. ,,Hij was een enorm getalenteerde zanger. Dit is onbegrijpelijk. Hij had met niemand ruzie en had geen vijanden”, aldus Miguel Sanchez, die sinds twee jaar met Fuentes samenwerkte.

De moord komt een kleine week nadat de Amerikaanse zangeres Christina Grimmie, die meedeed aan de Amerikaanse versie van The Voice in Orlando door een fan werd neergeschoten.