Terreuraanslagen op luchthaven en metro in Brussel

belgIn Brussel zijn op verschillende plekken aanslagen gepleegd. Op de luchthaven vielen volgens de VRT zeker dertien doden.

 • Rutte: Moord met voorbedachten rade

  Rutte spreekt op een persconferentie zijn afschuw uit. “Het is moord met voorbedachten rade. Het is een aanslag op onze veiligheid, op onze manier van leven. Brussel is in het hart getroffen, België is in het hart getroffen. Europa is in het hart getroffen.”

 • Gecontroleerde ontploffing

  NOS-verslaggever Arjan Noorlander zegt dat het bij de explosie in de Wetstraat zou gaan om een “gecontroleerde ontploffing” en dus niet om een nieuwe aanslag.

 • Zijlstra: kabinet moet kijken of aanvullende maatregelen nodig zijn

  Ook VVD-fractievoorzitter Zijlstra spreekt zijn afschuw uit over de aanslagen. “Het is ronduit verschrikkelijk wat er in Brussel is gebeurd. We hebben eerder aanslagen gezien in Turkije en Parijs. Hiermee komt het weer dichterbij,” aldus Zijlstra in een schriftelijke verklaring. “In de eerste plaats gaat mijn medeleven uit naar de slachtoffers en nabestaanden. De aandacht moet nu gericht zijn op het achterhalen wat er precies gebeurd is en wie de daders zijn. Het is aan het kabinet om met deskundigen te bepalen wat de gevolgen zijn voor de veiligheid in Nederland en welke aanvullende maatregelen moeten worden genomen.”

 • Mogelijk 30 doden in metrostation

  De Belgische krant Het Nieuwsblad meldt dat er alleen al in het metrostation 30 doden zijn. Officieel bevestigd is dat nog niet.

 • Frans-Belgische grens dicht

  De grens tussen België en Frankrijk wordt gesloten, meldt de Franstalige zender RTBF. De maatregel houdt verband met de aanslagen in Brussel.