Vader die eigen kinderen gruwelijk martelde ontvoerde zijn vrouw toen ze 16 was

Vorige week bevrijdde de politie 13 kinderen uit de klauwen van David (57) en Louise (49) Turpin. Het Amerikaanse koppel had hun eigen kroost jarenlang op de meest gruwelijke manieren mishandeld. De familie van Louise Turpin geeft nu meer details over hun relatie vrij. Zo ontvoerde David Louise toen ze zestien jaar oud was om in het geheim met haar te trouwen.

 

© Photo News

De broer en de zus van Louise Turpin hebben aan de politie verklaard dat Louises vader aanvankelijk tegen haar relatie met David was. Daarom ontvoerde de toen 24-jarige David de 16-jarige Louise naar Texas om daar stiekem met haar te trouwen. Hij pikte Louise na school op en reed 1.600 kilometer richting Texas. Maar ze werden onderschept door de politie.

Achteraf gaf Louises vader alsnog de toestemming om te trouwen: ,,Als dit het leven is dat je wilt, moet je dat maar doen”, zou hij volgens haar zus gezegd hebben. ,,Ik hou van je en ik zal altijd je vader blijven.”

Gruwelijke mishandeling

Louise en David Turpin met hun dertien kinderen

Louise en David Turpin met hun dertien kinderen © Photo News

Het leven van het koppel en hun dertien kinderen wordt intensief onderzocht sinds de gruwelijke mishandelingen aan het licht kwamen. Volgens de openbare aanklager zijn de kinderen zwaar ondervoed. ,,De ouders kochten eten voor zichzelf en de kinderen mochten het niet aanraken. Ze kochten voedingsmiddelen zoals taarten, appeltaarten en pompoentaarten en lieten die op het aanrecht staan. De kinderen mochten ernaar kijken, maar mochten het niet opeten.”

David en Louise Turpin zouden hun kinderen, zowel de minderjarige als de meerderjarigen, vastketenen als straf. ,,De straf duurde weken of zelfs maanden,” aldus de aanklager. Uit bewijs blijkt bovendien dat de slachtoffers vaak niet losgemaakt werden om naar het toilet te mogen gaan. De kinderen werden ook geslagen en gewurgd.

Toen de politie deze week in de woning binnenviel, waren drie kinderen van elf, veertien en 22 jaar oud vastgeketend.

Het horrorhuis van de Turpins

Het horrorhuis van de Turpins © EPA

Handen niet boven polsen wassen

De kinderen mochten van hun ouders hun handen niet boven hun polsen wassen. Deden ze dat toch, dan werd dat beschouwd als ‘spelen in het water’ en werden ze vastgeketend. ,,Dit is ernstig emotioneel en fysiek misbruik. Dit is ontaard gedrag,” aldus de openbare aanklager.

Uiteindelijk wist een dochter te ontsnappen uit het horrorhuis. Ze had haar ontsnapping twee jaar lang gepland en kon deze week eindelijk de politie verwittigen.

Buren leggen een grote teddybeer neer voor het huis van de Turpins als eerbetoon aan de dertien mishandelde kinderen.

Buren leggen een grote teddybeer neer voor het huis van de Turpins als eerbetoon aan de dertien mishandelde kinderen.© AP

94 jaar tot levenslang

David en Louise Turpin hangt een celstraf van 94 jaar tot levenslang boven het hoofd als ze schuldig bevonden worden aan de meer dan twintig aanklachten tegen hen. Vader David wordt ook aangeklaagd omdat hij een van zijn dochters op een ongepaste manier zou hebben aangeraakt. Dat deelde openbare aanklager Mike Hestrin deze week mee tijdens een persconferentie.

De ouders houden vol dat ze onschuldig zijn. ,,David en Louise Turpin pleiten onschuldig op alle beschuldigingen van de Perris-folterzaak”, liet het openbaar ministerie van Riverside County op Twitter weten. Het koppel moet op 23 februari opnieuw voor de rechtbank verschijnen. Hun borgsom bedraagt 9 miljoen dollar (7,3 miljoen euro).

Louise en David Turpin pleiten allebei onschuldig.

Louise en David Turpin pleiten allebei onschuldig. © Photo News