Voetbaltrainer sterft op 21-jarige leeftijd aan het coronavirus

Een 21-jarige Spaanse voetbaltrainer is gestorven aan het coronavirus, nadat hij aan een vorm van leukemie had geleden.

Francisco Garcia, een jeugdteamcoach van de in Malaga gevestigde club Atletico Portada Alta, had een onbekende, reeds bestaande gezondheidstoestand die ertoe leidde dat hij kwetsbaarder was voor het virus dan gewoonlijk voor een individu van zijn leeftijd, hoewel hij alleen op de hoogte was van het feit dat hij kanker had nadat hij naar het ziekenhuis was gegaan met de symptomen van het coronavirus.

Volgens de Spaanse krant Malaga Hoy, werd Garcia geadviseerd om verdere medische hulp te zoeken nadat hij moeite had om te ademen, en werd hem verteld dat hij zowel het coronavirus als de longontsteking had.

Hij kreeg echter ook te horen dat hij leukemie had, waardoor hij meer risico liep na het oplopen van het virus.

LEES OOK!
Selfie op dak wordt meisje (14) fataal

Infectieuze ziektedeskundigen zeiden dat als Garcia niet aan leukemie had geleden, hij de periode van het coronavirus waarschijnlijk had overleefd.

In een clubverklaring staat: “We willen ons diepste medeleven betuigen aan de familie, vrienden en goede vrienden van onze coach Francisco Garcia die ons helaas heeft verlaten.

“Wat doen we nu zonder jou, Francis?

“Hoe gaan we verder met het veroveren van … in de competitie? We weten niet hoe, maar we zullen het zeker voor je doen.

“We zullen je niet vergeten, rust in vrede, fenomeen. Tot in de eeuwigheid.”

Garcia had vier jaar getraind met Atletico Portada Alta en was coach van het jeugdteam, waarbij clubvoorzitter Pep Bueno hem hulde bracht nadat hij onthulde hoe snel zijn toestand verslechterde.

Bueno zei: “Francisco was een geweldige kerel en een zeer getalenteerde coach. We zijn allemaal nog steeds geschokt.

LEES OOK!
Man moet gedwongen deel van zijn p*nis laten verwijderen na ‘te lange erectie’

“Het ziekenhuis belde me zondag om 19.00 uur om te zeggen dat zijn toestand gestabiliseerd was, maar toen een uur later vanwege het coronavirus en (kanker) stierf… Ik geloof het niet. Het lijkt onmogelijk.”

Het is duidelijk dat Garcia mogelijk het jongste slachtoffer is van de uitbraak van het coronavirus. De jongste persoon die stierf in Italië – de zwaarst getroffen Europese natie – is een 38-jarige man die vorige week stierf, terwijl het jongste slachtoffer van China een 36-jarige man is.

Bijna 300 mensen zijn gestorven aan de Covid-19-uitbraak in Spanje, waar meer dan 8000 positieve gevallen zijn, waarbij Garcia de vijfde persoon is die in de regio Malaga is overleden. Alle vier de andere slachtoffers waren allemaal minstens 70 jaar oud.