ZAAKVOERSTER WOEDEND OVER SCHIETPARTIJ IN DRUGSMILIEU

 Gisterochtend zijn twee schoten gelost op de gevel van The Pastabar in de Abdijstraat. Het concept van de The Pastabar komt van Mehdia G., de zus van Omar G. die vorige week tot 5 jaar cel werd veroordeeld wegens drugshandel. Zus Mehdia is kwaad dat zij al jaren ten onrechte wordt geassocieerd met haar criminele broer.

Mehdia G. was gisteravond nog aan het werk in haar zaak The Pastabar in Beveren wanneer we haar aan de lijn krijgen. Zij laat zich niet afschrikken door de schietpartij op het andere filiaal van The Pastabar op het Antwerpse Kiel.

Mehdia: “Zes jaar geleden ben ik uit Antwerpen weggetrokken en ben The Pastabar in Beveren begonnen waar niemand mij associeert met mijn broer Omar. De politie heeft destijds mijn hele boekhouding uitgeplozen. Nooit is er één euro crimineel geld van mijn broer in mijn zaak terechtgekomen. Ik distantieer mij van hem en van zijn drugshandel. Ik heb trouwens al jaren geen contact meer met hem. Toch zijn er kerels die denken dat zij via mij mijn broer kunnen treffen. Zij vergissen zich. Wie mijn broer wil raken, moet hem gaan bezoeken in de gevangenis in Beveren.”


Omar G. werd vorige week veroordeeld tot vijf jaar cel als kopstuk van een drugsbende. De man die zich van de bijnaam Patje Haemers bedient, was enkele maanden geleden gearresteerd toen een politieman hem toevallig in een snackbar in Merksem opmerkte. Omar G. was bij de politie gekend als lokale drugsdealer. De jongste tijd zou hij ook grote partijen cocaïne via de haven hebben ingevoerd. Hij zou beroep hebben gedaan op de medewerking van dokwerker Tarik B. uit Deurne-Noord. Diens woning in de Van Heystveldtstraat werd in maart al bestookt met handgranaten. Tarik B. werd naderhand gearresteerd op verdenking van de invoer van 400 kg cocaïne.


Advocaat Sam Vlaminck die Tarik B. bijstaat: “Mijn cliënt is na één maand opsluiting vrijgelaten. Hij ontkent elke betrokkenheid bij drugssmokkel. Met de activiteiten van Omar G. heeft hij niets te maken.”

 Kristof Pieters Mehdia G.

Zoveelste incident

Het Antwerpse parket opende gisteren het zoveelste onderzoek naar een geweldsincident met mogelijke linken naar het drugsmilieu. De politie heeft een sporenonderzoek gedaan.

De schutters die vrijdagochtend het filiaal van The Pastabar in de Abdijstraat onder vuur namen, gingen er vanuit dat deze zaak ook van de familie G. is. Jammer genoeg vergisten zij zich.


Mehdia: “Het concept The Pastabar heb ik bedacht maar de zaak in de Abdijstraat wordt in franchise uitgebaat door een ander koppel. Die mensen hebben geen enkele band met onze familie. Dat is nog het ergste: zij lijden commerciële schade voor iets waar zij totaal niets mee te maken hebben.”