Zoon Osama Bin Laden zweert in video wraak voor moord op vader

 

  • Osama Bin Laden.

    Osama Bin Laden.

     

De zoon van de in 2011 vermoorde al-Qaidaleider Osama Bin Laden heeft gezworen wraak te nemen op de Verenigde Staten. Hamza Bin Laden deed dat in een videoboodschap die vandaag op internet is gezet door al-Qaida.

Hij wil niet zozeer zijn vader wreken, dan wel ,,allen die de islam verdedigden” en door de VS zijn omgebracht in de Palestijnse Gebieden, Afghanistan, Syrië, Irak, Jemen, Somalië en ,,andere moslimlanden die de Amerikaanse onderdrukking niet overleefden”. De twintiger Hamza, die een tijdje in Iran onder huisarrest vertoefde, moet het door grijsaards geleide al-Qaida een nieuw, jeugdiger elan geven, weet de Britse krant Independent.

Op de site van al-Qaida is de volledige toespraak van Hamza te beluisteren, onder de titel ,,Wij zijn allen Osama” – een wel erg ironische verwijzing naar alle ‘Nous sommes’-leuzes (‘wij zijn’-leuzen) van de voorbije jaren op sociale media.

Over hoe Osama Bin Laden om het leven is gekomen en wat er daarna met zijn stoffelijk overschot is gebeurd bestaan nog veel vragen. In 2010 kwam de CIA erachter waar Bin Laden, die verantwoordelijk werd gehouden voor de terroristische aanslagen op 9/11, zich bevond. Bin Laden werd in mei 2011 door Amerikaanse Navy Seals doodgeschoten in zijn schuilplaats in de Pakistaanse plaats Abbottabad.