Coronavirus verdwijnt na 70 dagen vanzelf, zegt deze topprofessor

Het nieuwe coronavirus piekt na 40 dagen en verdwijnt na 70 dagen vanzelf, ongeacht waar het opduikt of welke maatregelen overheden nemen om het te bestrijden. Dat zegt een vooraanstaande Israëlische wiskundige, analist en voormalig generaal.

Professor Isaac Ben-Israel van de Universiteit van Tel Aviv zei op het Israëlische Kanaal 12 dat hij samen met een collega de verandering in het aantal coronagevallen in verschillende landen heeft bestudeerd.

Hij ontdekte dat het virus een vast patroon volgt en dat de cijfers voor zich spreken.

Grote fout

Het stilleggen van de economie is volgens Ben-Israel ‘een grote fout’.

Hij zei dat zelfs landen die hoge sterftecijfers laten zien, dit vaste patroon volgen. Het aantal nieuwe gevallen per dag piekt na 40 dagen en daalt vervolgens.

“Ik heb hier geen verklaring voor,” zei Ben-Israel, die ook het hoofd is van het Israëlische ruimteagentschap. “Wellicht heeft het te maken met klimaat, of misschien met de levensduur van het coronavirus.”

Massahysterie

De lockdowns en sluitingen zijn het gevolg van ‘massahysterie’. Je moet landen niet op slot gooien, aangezien het grootste deel van de bevolking geen gevaar loopt, aldus Ben-Israel.

Op de vraag waarom de sterftecijfers in landen als Italië zo hoog zijn, antwoordde hij dat de Italiaanse gezondheidszorg voor de uitbraak al overweldigd was.