Spaanse vrouw springt poedelnaakt op politiewagen na overtreden lockdownregels

 

VIDEOIn de Spaanse badplaats Torremolinos is een 41-jarige vrouw gearresteerd die poedelnaakt op het dak van een politiewagen sprong, nadat ze zich op het politiebureau al had moeten verantwoorden voor het overtreden van de lockdownregels. Het incident werd door buurtbewoners gefilmd en op sociale media gezet. Sindsdien gaan de beelden van de streakende vrouw de hele wereld over.

De vrouw moest volgens Spaanse media naar het bureau, omdat ze tijdens een massaal eerbetoon op straat voor het zorgpersoneel in Spanje ook al spontaan uit de kleren was gegaan.  Toen ze na haar bezoek aan de politie wederom naakt ging, werd ze door drie agenten tegen de grond gewerkt. De vrouw is na haar aanhouding, waarbij ze lichtgewond raakte, voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De identiteit van de blootloopster is onbekend. En vooralsnog is onduidelijk wat ze met haar actie wilde bereiken.

De Spaanse overheid ziet streng toe op naleving van de regels. De autoriteiten hebben dinsdag melding gemaakt van het laagste aantal nieuwe coronabesmettingen sinds 18 maart. Wel overleden weer honderden patiënten. Het dodental door de virusuitbraak is daarmee in Spanje de 18.000 voorbij.

Besmettingen

In het Zuid-Europese land is inmiddels bij 172.541 mensen vastgesteld dat ze het virus hebben opgelopen: 3045 meer dan een dag eerder. Het dodental steeg met 567 naar 18.056, een grotere stijging dan op maandag. Toen was de dood van 517 patiënten gemeld. Spanje behoort wereldwijd tot de landen die het zwaarst zijn getroffen door de pandemie. Alleen in de Verenigde Staten zijn meer besmettingen gemeld. De VS hebben ook het hoogste dodental ter wereld. Er overleden meer dan 23.000 patiënten met het virus.

De vrouw sprong poedelnaakt op de politiewagen.

De vrouw sprong poedelnaakt op de politiewagen. © Twitter