10 kilo cocaïne en 800.000 euro cash gevonden in verborgen ruimte van bestelbus in Breda

De politie heeft begin april drie mannen aangehouden wegens betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen en witwassen. De verdachten waren in het bezit van een kleine 10 kilo cocaïne en zo’n 800.000 euro cash. Het drugs en het geld werden aangetroffen in een verborgen ruimte van een bestelbus.
Redactie

AD

De verdachten zijn twee mannen van 26 en 35 jaar uit Breda en een 39-jarige inwoner van Zaandam.
De 26-jarige werd op 10 april rond het middaguur door medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid gecontroleerd op het Vekenoord in Breda. Hij bestuurde een bus, die kort daarvoor was weggereden bij een loods aan het Hazepad.
De politie zag tijdens de controle al snel dat het voertuig beschikte over een verborgen ruimte. Hierin stonden twee grote tassen, waarvan één gevuld met cocaïne en één met bundels briefgeld. De 26-jarige bestuurder werd aangehouden, de gevonden spullen in beslag genomen.
Andere agenten waren ondertussen druk met het controleren van twee personenauto’s. Ook deze kwamen net van een loods aan het Hazepand af. In één van de voertuigen werd opnieuw een verborgen ruimte aangetroffen, maar deze bleek leeg. Zowel de Zaandamse bestuurder van deze auto als de Bredase bestuurder van het andere voertuig werd opgepakt. De personenwagens zijn in beslag genomen, evenals zes smartphones.
Doorzoeking van de loods aan het Hazepad heeft niets opgeleverd.

De drugs werden gevonden in boodschappentassen. © Politie Zaanstreek