38 bezoekers gepakt met drugs bij Rave on Snow in Saalbach

Afgelopen weekend vond het “Rave on Snow” muziekfestival plaats in Saalbach. Tijdens dit festival traden er een hoop bekende artiesten op. De 5.500 gasten hadden het dan ook enorm naar hun zin. Toch was niet alles koek en ei.

Incidenten

Afgelopen weekend heeft de politie in totaal 38 bezoekers van het festival gepakt met drugs. Tijdens het festival was de politie grootschalig ingezet met zowel agenten in uniform als agenten in burger. Hierdoor hebben zij verschillende mensen gepakt die drugs zoals cocaïne, cannabis, MDMA en ecstasy hadden meegesmokkeld. Daarnaast zijn er 3 mensen gepakt voor het rijden onder invloed, 3 mensen voor diefstal en 1 voor aanranding.

Geweld

Verder is er nog 1 iemand gearresteerd nadat hij geweld tegen de politie had gebruikt. De 26-jarige Duitser werd namelijk door een hotelier ondervraagd over een kapot bierflesje. Echter verzette hij zich volledig toen de politie erbij kwam en hem wilde arresteren. Toen schopte hij een politieagent tegen het hoofd.

Relatief weinig problemen

Ondanks dat er tijdens het winterfestival verschillende incidenten hebben plaats gevonden valt het aantal aanhoudingen volgens de politie mee. Dit heeft ermee te maken dat tijdens het festival maar liefst 5.500 bezoekers naar het muziekfestival waren toegekomen. De meeste bezoekers hebben het dan ook erg naar hun zin gehad. Al jaren wordt er tijdens het Rave on Snow festival grootst uitgepakt door de politie, vaak zelfs in samenwerking met de Duitse politie.