Advocaat: Prince zat niet aan drugs

dd

L. Londell McMillan was de advocaat van Prince en ooit ook zijn manager en hij weet het zeker: de Purple Rain-zanger zat níet aan de drugs.

McMillan was in shock toen hij het treurige nieuws overPrince hoorde. Volgens hem leefde Prince clean en gezond. De advocaat sprak zijn protegé nog vorige week zondag, nadat hij met zijn vliegtuig een noodstop moest maken omdat Prince zich naar verluidt allesbehalve lekker voelde.

Daar heeft McMillan een andere lezing over. “Hij zei dat hij zich perfect voelde. Daarna zei hij: ‘Ok, ik spreek je snel'”, zegt hij tegen AP. McMillan spreekt dan ook tegen dat de noodlanding te maken had met een eventuele overdosis van Prince. “Hij zat niet aan drugs of iets dergelijks wat zorgwekkend zou moeten zijn.”

De advocaat vervolgt: “Mensen gebruiken medicatie. De vraag is: ‘gebruik je het op een gevaarlijke wijze?’. Iedereen die hem kent weet dat hij niet onder de drugs zat. Dat is stompzinnig. Er is niemand die Prince zag en dacht: ‘Hij zit er high uit’. Zo was hij gewoon niet.”

De laatste keer dat McMillan His Royal Badness sprak, klonk hij niet alleen gezond, maar ook gelukkig. “Hij had een fantastisch leven. Hij genoot van het leven en maakte veel plezier. Ik ben dan ook in shock en overweldigd.”