Albanezen in Haagse woning vol cocaïne: ‘Drugs? Ik dacht dat het om vlooienpoeder ging’

De Albanezen die afgelopen zomer in de Frederikstraat zijn aangehouden in een huis vol cocaïne zeggen dat ze niet in de gaten hadden dat ze met drugs bezig waren. ,,Ik dacht dat het om een dierengeneesmiddel ging.”
Cerberus

Op 30 juni 2018 vielen agenten een woning aan de Frederikstraat binnen, en vonden er zestig kilo cocaïne. Op 1 september volgde een tweede invalin een pand aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag, waar 14 kilo cocaïne werd gevonden. De politie observeerde nog een ander pand aan de Laan van Meerdervoort, en een pand op de Gedempte Gracht, waar 200 duizend euro werd aangetroffen.

 

Opgepakte Albanezen in huis vol cocaïne zeggen dat ze er tegen hun zin waren
Lees meer
Deze week wordt de zaak inhoudelijk behandeld door de rechtbank. Acht verdachten staan terecht, maar tegen twee mannen werd de zaak al meteen uitgesteld.,,Ik dacht dat het ging om een dierengeneesmiddel”, zei de 31-jarige Albaniër Ermir B. tegen de Haagse rechtbank over de witte poeder in het drugslab aan de Laan van Meerdervoort.
Nepcocaïne
De eveneens 31-jarige Albaniër Sokol P. dacht dat er vlooienpoeder werd gefabriceerd in de drugslabs. ,,Mij was verteld dat het nepcocaïne was.” Hij zei dat hij alleen maar logeerde in het drugspand aan de Laan van Meerdervoort. Beide mannen werden door de politie van het dak van het pand geplukt tijdens de inval.
De 42-jarige Erkan B. uit Heerde wordt ervan verdacht dat hij voor een van de panden een huurcontract heeft gesloten. Deze Nederlandse verdachte vertelde dat hij dit alleen maar dit om een postadres te hebben.
Een vriend van hem, waarvan hij de identiteit niet wilde vertellen, zou het pand gebruikt hebben. De verdachte kwam er alleen wel eens om post op te halen. Hij gaf toe dat hij contant geld had gestort op een bankrekening. Maar dat was geld dat hij had verdiend in Zwitserland, niet met drugs. ,,Ik ben bezig een gezin te stichten, dan houd ik me toch niet hiermee bezig.”
Mix van poeders
Shelqim B., een 49-jarige Albanees, bekende nog wel dat hij in de weer was geweest met een mix van witte poeders waarmee cocaïne werd versneden. Hij woonde met zijn gezin in het pand aan de Gedempte Gracht waar 200 duizend euro werd gevonden.
De zaak wordt de komende dagen voortgezet. Woensdag komt de officier van justitie met de strafeis. Ze vindt dat de Albaniërs en hun medeverdachten een criminele organisatie vormden.