Bendeleden Hells Angels opgepakt na vondst 100 kilo amfetamine: ‘Waarde van 700.000 euro’

In een groot onderzoek naar internationale drugshandel en witwassen zijn vandaag twee leden van de door justitie verboden motorbende Hells Angels opgepakt. Dat laat het Openbaar Ministerie weten. Ook is een lid van motorclub Red Devils in Leeuwarden aangehouden.

De arrestaties volgden nadat een flinke partij harddrugs werd aangetroffen. De lading drugs was onderweg naar Finland en werd voor de grens met Duitsland onderschept. Het gaat om ongeveer honderd kilo amfetamine met een geschatte straatwaarde van 700.000 euro.

In totaal zijn zeven verdachten aangehouden, van wie er drie bij motorclubs zitten. Ze zitten vast voor onderzoek en zitten momenteel in beperkingen. Dat betekent dat zij alleen met hun advocaat contact mogen hebben.

Handel in amfetamine

De motorbendeleden worden verdacht van internationale handel in harddrugs, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Op diverse locaties in Friesland – onder meer in Leeuwarden en Harlingen – en in Finland worden momenteel doorzoekingen verricht. Zo’n 170 politiemedewerkers en personeel van Defensie worden bij de actie ingezet.

Volgens het Openbaar Ministerie zijn de arrestaties het resultaat van een langlopend onderzoek door de regionale recherche en justitie naar handel in amfetamine vanuit Friesland naar Finland. De recherche verwacht meer verdachten aan te houden.

Verboden

Motorclub Hells Angels werd in mei 2019 door de rechtbank in een civiele procedure verboden. De club heeft hoger beroep aangetekend.