Britse bolletjesslikker weigert al weken naar de wc te gaan

Een van bolletjes slikken verdachte drugsdealer in Groot-Brittannië wordt al drie weken vastgehouden in een cel, omdat hij weigert naar de wc te gaan. De politie denkt dat hij, voordat hij werd gearresteerd, drugs verstopte door ze in te slikken.

 

De bolletjes zitten nog altijd in het lichaam van de man. Daar doet de politie in het Britse Essex uitgebreid verslag van via Twitter onder de hashtag #poowatch. Bijna dagelijks worden volgers getrakteerd op updates. De man blijkt een volhouder. ,,Vandaag is dag 19 en we hebben nog steeds geen beweging. De man lijkt niet te begrijpen dat hij uiteindelijk zal moeten gaan”, aldus de politie.

Inmiddels is het dag 21. De man blijft nog zeker tot en met vrijdag vast zitten. Dan vraagt de politie de rechter opnieuw om de man acht dagen langer vast te mogen houden. Hij wordt scherp in de gaten gehouden. Dagelijks krijgt hij bezoek van artsen die hem nakijken. ,,Dit is zijn eigen keuze en tot nu toe is zijn gezondheid prima.”

Tegen de BBC zegt de politie dat ze op sociale media verslag doet van het wc-bezoek van de man om te laten zien dat drugshandel niet glamoureus is.