Burgemeester baalt: ‘Drugsafval kostte ons een ton’

In korte tijd is er vijf keer drugsafval gedumpt in de omgeving van Weert. Burgemeester Jos Heijmans baalt daar ontzettend van; niet in de laatste plaats omdat het zijn gemeente veel geld kost om het afval op te ruimen.

De burgemeester zegt tegen L1 dat Weert afgelopen jaar ongeveer 100.000 euro heeft uitgegeven aan het opruimen van drugsafval.

Neemt toe
Heijmans merkt dat er steeds vaker drugsafval gevonden wordt. “In Weert, maar ook in de rest van Limburg neemt het toe. Het gaat dan om afval van xtc-labs. Dat materiaal hebben de heren niet meer nodig en dan dumpen ze het maar in het buitengebied”, zegt de burgervader. Hij noemt de grensligging van de provincie als belangrijke reden voor de toenemende drugscriminaliteit.

Gevaarlijk goedje
Drugsafval verdwijnt, helaas voor de gemeente, niet door veger en blik te gebruiken. “Het is een gevaarlijk goedje, dus dat moet je goed opruimen. Die verantwoordelijkheid ligt bij de gemeente. En dat loopt in de papieren. We krijgen wel hulp van de provincie, maar het kost ons nog steeds veel geld.”