Cafébaas wiet vlogger hoeft voor justitie niet meer de gevangenis in

– De voormalige eigenaar van café  hs hoeft wat justitie betreft niet meer de gevangenis in. Volgens jusitie is wel bewezen dat de 46-jarige man cocaïne en een pistool in zijn bezit had, maar niet dat hij aan mensenhandel deed en synthetische drugs zou maken.

 

De man stond maandagmorgen terecht in de haagse rechtbank, nadat de  politie vorig jaar in de nacht van 10 op 11 mei  binnenviel in zijn aan de pauwhof café. In een aanhangwagen op het parkeerterrein vond de politie drugschemicaliën en  het pand bevonden zich op dat moment enkele schaars geklede vrouwen. De politie bracht in een persbericht  naar buiten dat de man werd verdacht van gedwongen illegale prostitutie en mensenhandel.

Monster

Voor de laatste twee aanklachten kon justitie echter geen bewijs vinden. De man moet zich binnenkort nog wel bij de kantonrechter verantwoorden voor de aantijging dat in zijn horecapand prostitutie werd bedreven, zonder vergunning. ,,Maar ondertussen ben ik in de media al wel afgeschilderd als een monster”, zo deed de voormalige uitbater maandagmorgen zijn beklag in de rechtbank. ,,Mijn droom van een eigen café is naar de filistijnen.”

Justitie eiste maandagmorgen 270 dagen celstraf tegen de man, waarvan 229 voorwaardelijk. Omdat hij al 41 dagen in voorarrest zat, zou dat betekenen dat de man niet meer terug de gevangenis in hoeft. De officier van justitie zei geloof te hechten aan de verklaring van de cafébaas dat hij echt niet wist dat er in de aanhangwagen drugschemicaliën zaten. De aanhanger was daar neergezet door een man uit Baarle-Nassau. Die stelde dat de aanhanger leeg was en dat hij hem in Vught had geparkeerd omdat hij onderweg had gemerkt dat het karretje technisch niet in orde was. Justitie noemde het verhaal ongeloofwaardig en eiste 18 maanden cel tegen de man uit Baarle-Nassau. Ook omdat de man in 2014 eerder werd veroordeeld voor het maken van synthetische drugs.

Cocaïne

De voormalige uitbater van het café verdient volgens justitie nog wel straf omdat hij 63 gram cocaïne en een pistool aanwezig had. Volgens zijn advocaat, Serra van de Kamp, gebruikte hij cocaïne om ‘overeind’ te blijven. ,,Hij maakte in het café slopend lange dagen.”
De gemeente Vught probeerde in 2011 te verhinderen dat de man -vanwege vroegere criminele feiten- een vergunning kreeg voor het café, maar trok uiteindelijk bij de rechtbank aan het kortste eind. Na de inval werd het café gesloten.

De rechtbank doet op 11 december uitspraak.