Celstraf voor drogeren man tijdens seksdate

De Haagse rechtbank veroordeelt een 39-jarige verdachte uit Vlaardingen tot een celstraf van vijftien maanden, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, omdat hij een andere man tijdens een seksdate in Den Haag gedrogeerd en bestolen zou hebben. Vervolgens liet hij het slachtoffer bewusteloos in een flatportiek liggen.

 

,,Dit is zo ongelooflijk gemeen, dit is zo ongelooflijk laf”, zei een boze officier van justitie twee weken geleden tijdens de zitting bij de Haagse rechtbank. Hij eiste ook al vijftien maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk.

Vorig jaar september maakte het slachtoffer, een oudere man uit Den Haag, via een homosite een afspraak met de verdachte uit Vlaardingen. Ze zouden elkaar ontmoeten op een adres bij de Beresteinlaan in Den Haag. Daar kreeg de oudere man in een donker hok een pilletje aangeboden, en ook nog whisky en water.

Het eerste wat de man zich nog herinnerde van die dag is dat hij in het flatportiek weer bij bewustzijn werd gebracht door ambulancepersoneel. Hij was er neergelegd door de verdachte. Die had hem ook nog beroofd van zijn portemonnee en zijn mobiel.

De verdachte gaf twee weken geleden toe dat hij met de sleutelbos van de man naar diens woning was gegaan. Daar had hij nog een erotische spullen en textiel van de gedrogeerde man meegenomen.

‘Bewusteloos’

De advocaat van verdachte bestreed dat de oudere man tijdens de seksdate gedrogeerd was. Waarschijnlijk was hij bewusteloos geraakt vanwege zijn zwakke gezondheid. De rechtbank gaat ervan uit dat het slachtoffer wel degelijk gedrogeerd is. Volgens de rechtbank was het helemaal niet de bedoeling van verdachte om seks te hebben met het slachtoffer. Op de zitting heeft verdachte zelf toegegeven dat hij niet op mannen valt.