Cocaïne vanaf 2020 verkrijgbaar in coffeeshops

Cocaïne wordt vanaf 2020 gelegaliseerd in Nederland. Vanaf 2020 kun je voor 75 euro een gram cocaïne in de coffeeshop kopen. Dit doet de overheid om illegale drugshandel tegen te gaan.

“Je kunt inderdaad vanaf 2020 cocaïne in de coffeeshop halen. Studenten kunnen dan ook 10% korting krijgen op cocaïne. Dit om straatdealers tegen te gaan. Ze moeten dan aan de medewerker van de coffeeshop hun studentenpas laten zien of bewijs van inschrijving.” Aldus minister van justitie en veiligheid Ferdinand Grapperhaus.

“Op deze manier hopen wij dat de illegale straatdealers als het ware failliet gaan. En dat ze dan een legale baan zoeken. Vanaf medio 2019 beginnen we al met een proef in Amsterdam. Dan wordt er gekeken of de illegale cocaïnehandel minder wordt. En wordt dat minder dan gaan we in de loop van dat jaar kijken of we ook XTC, MDMA, heroïne en andere harddrugs kunnen legaliseren in coffeeshops. Echter betekent dat niet dat er harddrugs op straat gebruikt mag gaan worden.” Sloot minister Grapperhaus zijn gesprek af met onze redacteur.