Coke en lolly’s met post naar Arnhem

20120919-203032

 

ARNHEM – Een kilo cocaïne per post in Nederland krijgen, dat was het doel. Als verkoper op Curaçao verdiende de 31-jarige Antilliaan niet veel, een extraatje was meer dan welkom. Maar het ging mis. De drugs werd bij een routinecontrole ontdekt op Schiphol en in samenwerking met de politie werden in Arnhem twee verdachten aangehouden, onder wie de 25-jarige zus van de Antilliaan.

De hoofdverdachte werd korte tijd later aangehouden. Het trio moest zich gisteren verantwoorden voor de rechtbank in Arnhem.

Eis
De officier van justitie wil dat de Antilliaan, die al eerder op Curaçao bijna drie jaar vastzat vanwege de invoer van drugs, 30 maanden cel krijgt. Tegen zijn zus werd een celstraf geëist van 20 maanden waarvan 5 voorwaardelijk. De 32-jarige Arnhemse, bij wie het drugspakket thuis werd bezorgd, zou 10 maanden (5 voorwaardelijk) achter de tralies moeten.

Samenwerking
Volgens de officier van justitie was er een nauwe en bewuste samenwerking tussen broer en zus. Ze zou een rol in de voorbereiding en uitvoering hebben gespeeld. Haar telefoon werd bij haar arrestatie op 18 februari in beslag genomen. Het zusje schrok van de strafeis. „Ik wist niet dat het zo erg zou zijn. Een paar WhatsApp-berichtjes versturen naar mijn broer”, zei ze.

Lolly’s
De zus was op het moment van de arrestatie in het huis van de 32-jarige Arnhemse, die het drugspakket had opengemaakt. De zus was daar, naar eigen zeggen, omdat ze een keer cocaïne wilde zien en omdat haar broer lolly’s had meegestuurd. „Dat klinkt misschien vreemd, maar ze kijkt uit naar producten die uit Curaçao komen. Voor bepaalde cornflakes rijdt ze speciaal naar Rotterdam”, lichtte haar advocate toe.

De zus wist dat er drugs in het pakket zat, de 32-jarige Arnhemse niet, zo liet ze weten. „Het is haar overkomen, ze kreeg op 17 februari via een WhatsApp-berichtje dat er een pakketje onderweg was. De inhoud kende ze niet”, meldde haar advocaat.

De rechter doet op 3 augustus uitspraak.