Crimineel dumpt tientallen drugsvaten midden in Tilburgse woonwijk: beelden in Opsporing Verzocht

TILBURG – De grote drugsdumping in een appartementencomplex aan de Berlagehof in Tilburg is een half jaar na dato nog niet opgelost. In de hoop de dader te vinden heeft de politie dinsdag in Opsporing Verzocht bewegende beelden laten zien van de bestelbus die vermoedelijk is gebruikt bij de dumping.

 

Op de beelden is te zien dat die woensdagavond 18 april, rond 20.00 uur, een witte bestelbus, een Volkswagen Crafter, de straat inrijdt. Het duurt eventjes voordat de Crafter goed staat, maar uiteindelijk wordt door de inzittenden iets uit de laadruimte getild en naar binnen gebracht.

In de tussentijd lopen verschillende mensen langs de witte bus. Ook hebben de inzittenden gesproken met voorbijgangers. Mogelijk zijn dit belangrijke getuigen voor het onderzoek.

Tekst gaat verder onder deze video

Commotie

Na ongeveer een kwartier vertrekt de bus weer uit de straat. Sindsdien ontbreekt er ieder spoor van de inzittenden. Volgens de politie bevindt het bijbehorende drugslab van deze dumping vermoedelijk zich in of in de omgeving van Tilburg. Wie een link kan leggen met het lab en deze witte Volkswagen Crafter, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

De drugsdumping zorgde destijds voor veel commotie in het appartementencomplex. Een huismeester die de vaten vond raakte onwel en moest nagekeken worden door de ambulancediensten. Rondom het complex wonen tientallen ouderen. Eén van hen gaf aan het witte busje eerder in de week al te hebben gezien.

Meer drugsdumpingen

Op die dag werden in de regio op zeker vier plaatsen drugs gedumpt. In Breda, Goirle en Tilburg lagen drugsvaten in de sloot. In Schijndel werden vaten gedumpt in natuurgebied Vlagheide. In alle gevallen lekte er ook vloeistof, waardoor er schade is ontstaan aan de natuur.