Diana (51) verloor haar enige kind aan de gevolgen van XTC

dianaHet festivalseizoen is weer begonnen. En uit recente cijfers blijkt dat 80 procent van de jongeren dan wel eens een pilletje slikt. Gemiddeld zeven jongeren overlijden jaarlijks aan de gevolgen van XTC. Diana van Kreij (51) verloor haar enige kind Mike (toen 19) in 2014 na een overdosis XTC op een danceparty. Ze heeft er haar missie van gemaakt te waarschuwen voor de gevaren van de partydrug: “Ze kregen zijn temperatuur maar niet omlaag.”

“Het is nu anderhalf jaar geleden, maar er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan hem denk. Het liefst zou ik nog veel over hem praten, maar je merkt dat iedereen verder is gegaan met zijn leven. Zeker zijn vrienden van toen, het clubje waarmee hij uitging.”

Reuzenrad

“Ik ben ook verhuisd uit Esch, het dorpje waar we gelukkig waren. Na mijn scheiding zag ik daar een mooie flat, die net even te duur was voor mij. Mike zei toen ‘Mam, ik help je wel. We doen het samen’. Hij was toen pas 17 en had net zijn eerste baantje als ‘honer’ – iemand die buizen op maat maakt voor bijvoorbeeld een reuzenrad -, maar zo’n jongen was hij