Domburg scherpt aanpak drugs aan

DOMBURG – De gemeente Veere wil de aanpak van drugs verscherpen en doet dat tegelijk met het oog op duurzaamheid.

‘Het vervaardigen van harddrugs en het lozen van drugsafval vormt een groot gevaar voor ons milieu. Met de aanpak van zulk soort zaken dragen wij bij aan een stukje duurzaamheid’, schrijven burgemeester en wethouders.

Veere wil haar drugsbeleid verscherpen om op één lijn te komen met de twee andere Walcherse gemeenten. “Dat schept duidelijkheid”, zegt burgemeester Rob van der Zwaag. “We moeten niet hebben dat mensen naar Veere trekken omdat ze denken dat we hier makkelijker zijn. Ik heb straks ook de bevoegdheid om woningen te sluiten panden sluiten waar drugs verhandeld worden, afgeleverd worden of zelfs maar aanwezig zijn. Overlast hoeft dan niet eens de aanleiding te zijn. Er is overleg geweest met Woonburg hierover.”

Volgens Van der Zwaag zijn er in Veere nog geen huisuitzettingen geweest vanwege drugs. Maar wietkwekerijen zijn er ook binnen zijn gemeente. Hij moet daarvoor even in zijn geheugen graven. “We treffen gemiddeld één tot twee keer per jaar ergens een wietkwekerij aan. In een bedrijfsloods in Westkapelle bijvoorbeeld. Al een paar jaar geleden trouwens. Die werd ontdekt nadat de loods afbrandde. Een keer of drie op het bedrijventerrein de Zompe bij Serooskerke. En onlangs nog één in woning aan de Veerseweg bij Veere.