drank en drugs werd kroonprins ze dood

Wat is er vooraf gegaan aan de dood van de 39-jarige kroonprins, sjeik Khalid bin Sultan al Qasimi van emiraat Sharjah, die maandagochtend door personeel in zijn penthouse in Londen werd gevonden? Bronnen claimen dat een wilde avond, waarbij orgies en verdovende middelen niet geschuwd werden, hem fataal is geworden.

Naar verluidt schakelde een ambulance de politie in, nadat zij een onbekende hoeveelheid harddrugs hebben gevonden. Een bron vertelt hierover aan the Sun: „Er is een feest geweest, waarbij meerdere gasten drugs namen en seks met elkaar hadden. Het is niet ondenkbaar dat sjeik Khalid is overleden nadat hij zelf drugs had genomen.”

De ingewijde voegt daar aan toe: „De politie is een onderzoek gestart en het personeel is het zwijgen opgelegd.” De Londense politie meldde woensdag dat zijn dood na de eerste lijkschouwing ’onverklaarbaar’ is. Verdere onderzoeken moeten uitwijzen wat de doodsoorzaak is.

Vrijheid

De vader van de kroonprins, sjeik Dr. Sultan bin Muhammad al Qasimi, is het staatshoofd van het steenrijke oliestaatje Sharja. De derde grootste stad van de Verenigde Arabische Emiraten.

„Net als meerdere jonge Arabische mannen, genoot sjeik Khalid van de vrijheid die hij had in Londen. Maar dat is dus tragisch geëindigd”, aldus de insider.

Het huis waar de mode-ontwerper in de badkamer werd aangetroffen maandagochtend, is gesitueerd in het luxe appartementencomplex Knightsbridge, waar woningen voor minimaal 90 miljoen Pond per stuk worden verkocht.

Kroonprins Khalid ging naar een privé-school in Kent, waar hij Spaans en Frans studeerde en volgde daarna een studie Fashion Design in Londen. In 2008 lanceerde hij zijn eerste collectie van zijn eigen mode-label, Qasimi. Nog geen drie weken geleden showde hij op fashionweek zijn collectie voor 2020. Volgens The Guardian kreeg hij daar lovende kritieken op. Bekende fans van zijn ontwerpen zijn Lady Gaga en Cheryl Tweedy.

Het is niet de eerste tragedie voor de familie. In 1999 overleed Dr. Sultan bin Muhammad al Qasimi’s andere zoon op 24-jarige leeftijd aan een overdosis heroïne.

Het is niet de eerste tragedie voor de familie. In 1999 overleed Dr. Sultan bin Muhammad al Qasimi’s andere zoon op 24-jarige leeftijd aan een overdosis heroïne.

Overdosis

De familie bezit een landgoed in Sussex. Hieraan kleeft ook een tragedie, want het levenloze lichaam van de oudere broer van sjeik Khalid werd daar zo’n twintig jaar geleden, in 1999, op de badkamervloer aangetroffen na een overdosis heroïne. Hij was slechts 24 jaar oud.

Getalenteerd

Zijn goede vriend en voormalig zakenpartner Elliott Frieze liet dinsdagavond weten: „Hij werkte ongelooflijk hard en was getalenteerd. Een geweldig persoon.” Zijn vader, de emir van Sharja, heeft drie dagen van rouw afgekondigd.

Naar aanleiding van de dood van Qasimi heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Arabische Emiraten een verklaring uitgegeven. „Zijne Hoogheid Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan betreurt met verdriet de dood van Sheikh Khalid bin Sultan bin Mohammed Al Qasimi, de zoon van de heerser van Sharjah, en bidt tot Allah om zijn ziel in vrede te laten rusten en zijn familie geduld en troost te verlenen.”

Drie weken geleden showde hij nog zijn collectie voor 2020 op de fashionweek in Londen.

Drie weken geleden showde hij nog zijn collectie voor 2020 op de fashionweek in Londen.