Drie Zeeuwen betrokken bij smokkel van 1100 kilo cocaïne

spil-in-drugsbende-enkhuizen-veroordeeld-18-maanden-cel

VLISSINGEN – Er is nog een derde Zeeuw betrokken bij de ‘ananassapzaak’ in Raamsdonksveer. Eind vorig jaar werd daar in een loods 1100 kilo cocaïne gevonden.

Ter plaatse werden vier verdachten aangehouden. Een paar dagen later kwamen daar nog eens twee arrestanten bij.

Middelburger

Van de twee later aangehouden verdachten was al bekend dat zij uit Zeeland afkomstig waren. Nu blijkt dat één van de vier in de loods gearresteerde verdachten ook uit Zeeland komt. Het gaat om een Middelburger, die samen met verdachten uit Rotterdam, Zwijndrecht en Harderwijk op 21 december 2015 bij de drugs is opgepakt.

Ananassap

De grote partij harddrugs werd gevonden tussen een lading ananassap uit Zuid-Amerika. De twee later aangehouden Zeeuwen zouden voor het transport hebben gezorgd vanuit de haven van Antwerpen. Hun zaak dient in Middelburg.

Hechtenis

De Middelburger die in de loods in Raamsdonksveer is gearresteerd zit sinds zijn aanhouding in voorlopige hechtenis in Rotterdam. In die plaats dient ook zijn rechtszaak. Die begint op 31 maart met een pro-formazitting. De verdachten wordt het invoeren en/of vervoeren en/of voorhanden hebben van een grote hoeveelheid cocaïne verweten.