Drugsbaron in parka John H. blijft vast zitten

Brabantse drugshandelaar werd gepakt bij infiltratieactie in scheveningen

NOS schrijft vandaag dat John H. in een parka de rechtszaal betrad. Het tekent de robuuste grote drugshandelaar uit Sint Willebrord. De rechtbank in Den Bosch besliste eerder vandaag of zijn voorarrest verlengd moest worden.

Vijftig mensen

Panorama publiceerde vorige maand een coververhaal over H. en zijn vermeende ‘organisatie’. Waarbij moet worden aangetekend dat diegenen die aan hem worden toegerekend volgens justitie in zowel Nederland en België allemaal in deelonderzoeken voor de rechter komen. Bij elkaar gaat het om een groep van meer dan vijftig mensen. Uiteraard beweert H. namens zijn advocaat niets met dit gezelschap te maken te hebben. Feit is dat de bewering dat hij ‘de leider’ van dit netwerk zou zijn nog altijd pontificaal prijkt op een website van het Belgische Federaal Parket.

Undercover

Aan de rechtbank van Den Bosch gaat het enkel om de verkoop van cocaïne, aan een man die in december ’17 in badplaats scheveningen aan H. voordeed als koper. Het bleek te gaan om een Britse undercover-agent, en op het moment van de transactie grepen leden van een arrestatieteam in. John H. zat opnieuw vast, nadat hij de eerste jaren van de 21ste eeuw ook lang vast heeft gezeten voor drugshandel. Met hem werden nog een zevental andere mannen opgepakt, van wie er nu vier samen met hem terechtstaan.


Lees ook:
De jacht op pillenkoning John H.
In de jaren 90 was hij een van de grootste xtc-producenten van Nederland. Onlangs werd hij opnieuw opgepakt, samen met meer dan vijftig anderen. Het verhaal van John H. (60), …

Vergane glorie

Drugshandelaar? Het is maar hoe je het wilt noemen. Volgens zijn advocaat Louis de Leon is H. niet meer de man van weleer, vergane glorie. De strafpleiter meent dat H. ook prima met een enkelband thuis kunnen gaan zitten. Hij loopt niet weg en kampt met een slechte gezondheid.

De rechtbank ging daar niet in mee en heeft besloten dat een nieuwe regiezitting op 14 juni plaats vindt.