Drugslab in Suwâld ontdekt bij oprollen hennepkwekerij

In een boerderij aan de Aldemiede in Suwâld zijn dinsdagochtend een hennepkwekerij en lab voor de productie van amfetamines (xtc) ontdekt.

Een 43-jarige man, de bewoner, is aangehouden. Een speciaal team van de Landelijke Eenheid is aanwezig om de kwekerij en het lab te onderzoeken. Tot dit team gearriveerd was, bleven de deuren omwille van de veiligheid hermetisch gestolen.

De politie trok naar de boerderij omdat het vermoeden bestond dat er een hennepkwekerij was gevestigd. Daarbij werd het lab ontdekt. De kwekerij is bescheiden van omvang: ongeveer zeventig planten.

Met de ontmanteling wordt hoogstwaarschijnlijk woensdag begonnen. Volgens een woordvoerder van de politie is er geen direct gevaar voor de omgeving. ,,De boerderij ligt erg afgelegen.”

Kwekerij in 2013

In dezelfde boerderij werd in 2013 een zeer grote hennepkwekerij ontdekt. Onder de gierkelder stonden dik duizend planten, waarvan een groot deel op dat moment rijp was voor de oogst. Een stel werd bij de boerderij opgepakt, in Leeuwarden werd een medeplichtige, eveneens uit Suwâld, gearresteerd. De man van het stel is nu opnieuw gearresteerd.