Gepakt: Limburgse op heterdaad betrapt met cocaïne in haar corset

Filmpje van arrestatie van Naomi uit Venlo gaat viraal.

DOOR: MARTIJN HAAS
Gepakt: Limburgse op heterdaad betrapt met cocaïne in haar corset

In de Angelsaksische pers worden coke-koeriers ook wel ‘drug mules’ genoemd. Ofwel: drugs-ezels. Zouden we dat vertalen naar het Nederlands, dan komt er automatisch de connotatie bij van domheid. Van hoe dom kun je zijn? Zo dom als een ezel. Precies. Nu de omstandigheden van de arrestatie van Naomi uit Venlo nog niet vast staan, durven we nog niet zo ver te gaan haar zo te benoemen.

Arrestatie

De 27-jarige Nederlandse is op het vliegveld van Istanbul aangehouden met 5,3 kilo cocaïne op haar lijf gebonden. Beelden van haar arrestatie laten niets aan de verbeelding over. Ze zei zelf fotografe te zijn. De Turkse politie en ongetwijfeld ook een aantal andere internationale opsporingsinstanties proberen haar liaisons te achterhalen. Naar wie was ze onderweg?

Pakket

De Noord-Limburgse reisde vanuit Brazilië en volgens de beveiligers viel de vrouw op omdat zij zich erg nerveus gedroeg. De aanhouding van de Nederlandse vrouw is bevestigd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Naast haar nervositeit zal toch ook wel de vorm van haar kleding zijn opgevallen. Het pakket lijkt op de beelden wat uit te steken, door de stof van haar zwarte broek.

Vrije wil

De vraag blijft dan, zoals we hierboven al stelde: was zij gedwongen om dit levensgevaarlijke transport uit te voeren? Of deed ze dit uit vrije wil? Feit is dat coke-reizen via dit soort drugs-ezels tegenwoordig schering en inslag zijn. In Ierland is er zelfs een drugsmule die het tot een soort jetset-celebrity heeft geschopt. Michaella McCollum heet ze