Grote drugsvangst in een kelder van een kledingwinkel aan de Leyweg

Den Haag – De politie heeft vrijdag na een melding over een henneplucht een onderzoek ingesteld naar een kledingwinkel aan de Leyweg.

Er was een melding binnengekomen over een henneplucht die uit het pand zou komen. Bij binnentreding bleek er veel meer dan dat aan de hand te zijn.

In de kledingwinkel roken agenten een sterpe henneplucht die afkomstig leek te zijn uit de kelder. Met toestemming van de huurder zijn zij de kelder in gegaan en troffen daar een grote hoeveelheid soft- en harddrugs aan. De huurder van de zaak (een 35-jarige Hagenaar) werd meteen aangehouden. De aangehouden verdachte bleek ook zelf nog in het bezit te zijn van drugs.

Het pand werd afgezet en politiemensen doorzochten het pand twee dagen lang. In de tussentijd werd het pand bewaakt door extra zware en bepantserde touaregs(politievoertuigen). Gedurende het onderzoek, dat onder andere door het Landelijke Team Forensische Opsporing werd uitgevoerd, werden onder andere ook de kluizen die in het pand gevonden werden opengebroken.

De drugs is onder escort van de politie vervoerd en zal op een niet nader te noemen bestemming worden vernietigd. Het zou om een enorme hoeveelheid drugs gaan. Hoeveel drugs er is aangetroffen kan de politie in het kader van het onderzoek nog geen uitspraken over doen.

In de woning van de verdachte werd ook een doorzoeking gedaan, zijn vrouw, een 38-jarige Haagse, werd in de woning aangehouden.

(

Foto’: Nick van der Toorn bron regio 15