Grote hoeveelheden drugs in huizen Uden en Veldhoven, twee mannen vast

xtc

xtc

UDEN/VELDHOVEN – Een 23-jarige Udenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden omdat hij een grote hoeveelheid harddrugs bij zich had. Hij trok de aandacht van agenten toen hij op de Udenseweg in Zeeland door rood reed met zijn auto.

Toen hij door agenten werd gecontroleerd, bleek hij een zakje pillen – vermoedelijk xtc – bij zich te hebben en 1500 euro. 


Onderbroek
De auto van de man is – net als het geld en de drugs – in beslag genomen. Op het bureau bleek hij ook nog pillen te hebben verstopt in zijn onderbroek.

Vervolgens besloten de agenten ook onderzoek te doen in het huis van de man. Daar vonden ze een groot geldbedrag en verschillende soorten harddrugs: een grote hoeveelheid poeder, honderden pillen – vermoedelijk XTC – en flessen met vermoedelijk GHB. De verdachte is vastgezet. 

Zolder
Vrijdagavond vond de politie ook een grote hoeveelheid harddrugs in Veldhoven. De politie was getipt dat de 18-jarige bewoner van dat huis zich bezig zou houden met dealen.

Toen agenten in het huis een kijkje namen, vonden ze op zolder ruim zeven gram cocaïne, ruim twintig gram hasj en pillen. Alle drugs zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook deze verdachte is vastgezet.