Grote slag in cocaïne-onderzoek na elf invallen in Lelystad

In een grootschalig onderzoek naar cocaïnehandel zijn in Lelystad vier mannen opgepakt. Ook werden gisteren en vandaag met de hulp van Defensie negen woningen, een loods en een garage doorzocht. Daarbij werden auto’s, motorboten, jetski’s, scooters en buggies in beslag genomen en beslag gelegd op drie woningen.

 

De recherche Flevoland viel gisterochtend in alle vroegte zes woningen binnen. Daarbij werden vier verdachten van 31, 34, 38 en 42 jaar opgepakt. Ze worden verdacht van handel in verdovende middelen. De 38-jarige verdachte is ook aangehouden voor het witwassen van geld.

Auto’s en jetski’s

Gisteren werden eveneens een loods en een garage op industrieterrein Noordersluis binnengevallen. Daar trof de recherche meerdere auto’s, motorboten, jetski’s, scooters en buggies aan die mogelijk met crimineel geld zijn aangeschaft. De voertuigen zijn in beslag genomen.

Vanochtend viel de recherche nog drie woningen in Lelystad binnen. Uiteindelijk werd ook op bankrekeningen en drie huizen beslag gelegd.

Defensie

De recherche werd bij de doorzoekingen ondersteund door gespecialiseerde zoekteams van Defensie. Deze zoekteams kunnen moeilijke zoekopdrachten uitvoeren, bijvoorbeeld in zeer kleine ruimtes, ruimtes met weinig of geen licht en onveilige situaties.