Havenwerker Rotterdam aangehouden voor invoer cocaïne

De politie heeft een 37-jarige medewerker van een containerbedrijf in de Rotterdamse haven aangehouden. De man uit Schiedam wordt verdacht van betrokkenheid bij cocaïnesmokkel.

Hij zou degenen die de cocaïne uit containers moesten halen, hebben toegelaten tot het afgesloten haventerrein. Ook zou hij hen van en naar de containers hebben gebracht.

In totaal zijn dinsdag drie mensen opgepakt. Een andere verdachte is een 35-jarige man uit Rotterdam. De derde, een 41-jarige Rotterdammer, is gisteren weer vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte, schrijft RTV Rijnmond.

138 kilo

Een van de drugstransporten waarbij de havenmedewerker betrokken was, betrof een lading van 138 kilo cocaïne. Die was vorig jaar mei van Peru naar Nederland gesmokkeld.

Omdat de man zich fors liet betalen voor zijn hand- en spandiensten wordt hij ook verdacht van corruptie, zegt het Openbaar Ministerie. Daarop staat een gevangenisstraf van maximaal vier jaar.

Afgesloten kluis

De politie heeft de woningen van de verdachten doorzocht en beslag gelegd op tientallen mobiele telefoons, simkaarten, administratie, ongeveer 100.000 euro contant en een afgesloten kluis.

Onder de telefoons zijn apparaten waarmee versleutelde berichten kunnen worden verstuurd. Daarmee proberen criminelen te voorkomen dat politie en justitie hun berichten kunnen lezen.